Gault Millau

Culinary Innovators

Aziatische kok wil een revolutie veroorzaken op de Nederlandse koksopleiding

Aziatische chefs in Nederland

Tim Kan is de chef van een Aziatisch restaurant in Nederland en leraar in een koksopleiding. De chef vindt het jammer dat de Aziatische keuken zo populair is, maar dat er zo weinig chefs willen werken bij en Aziatisch restaurant. Nochtans is de Aziatische keuken immens gevarieerd en vormt ze dan ook een uitdaging voor elke chef.

Om te voorkomen dat Aziatische restaurants hun chefs blijven halen uit China of andere Aziatische landen, sloten de belangenvereniging voor Aziatische horeca (VCHO) en de regering precies een jaar geleden het ‘wokakkoord’. Kort samengevat betekent dit: minder koks uit Azië halen en meer koks in Nederland opleiden. Maar het wokakkoord is tot vandaag nog niet heel succesvol en heeft nog maar weinig (omgeschoolde) koks voor de Aziatische keuken opgeleverd. 

Revolutie in de Nederlandse koksopleiding

Kan hoopt dan ook met zijn keuzedeel voor de koksschool een revolutie te veroorzaken op de Frans-georiënteerde opleidingen, een keuken die volgens de kok niet meer van deze tijd is. “Zelfs in Frankrijk eten mensen tegenwoordig liever Italiaans, goede hamburgers en Aziatisch streetfood. Snel, vers, eenvoudig; de hele eetbeleving van jonge mensen is anders geworden en dat komt voornamelijk door Aziatische invloeden.”

Meer informatie vind je op http://munchies.vice.com/nl/articles/deze-aziatische-kok-wil-een-revolutie-veroorzaken-op-de-nederlandse-koksopleiding

Related articles

Partenaires